Најмање 13 људи је погинуло, а 47 повређено када се бомбаш самоубица разнео на митингу антиталибанске политичке партије на северозападу Пакистана, саопштила је полиција те земље.

Међу погинулима је и кандидат те странке на изборима заказаним за 25. јул, пренео је Ројтерс.

Шеф полиције из Пешавара, Кази Јамил, рекао је да је покрајински секретар за информације Авами Натионал Парти (АНП) Хароон Билур међу убијенима у самоубилачком нападу.

Бомбаш самоубица је активирао свој прслук са експлозивом када се Хароон Билоур сусрео са партијским радницима на јавном састанку у области Иакатоот у Пешавару, главном граду покрајине провинције Кхибер Пакхтунхва у сјеверозападу, рекао је полицијски службеник.

Напад се догодио на митингу Националне партије Авами (АНП) у граду Пешавару, рекао је шеф локалне полиције Џамил Кази.

Полиција је саопштила да је у нападу кориштено око осам до десет килограма експлозива заједно са једним килограмом металних опиљака.

За сада нико није преузео одговорност за напад. Партија АНП је била главна мета талибанских напада и на изборима 2013, подсећа Ројтерс.

Тада је у самоубилачком нападу убијен један од лидера партије Башир Билур, а данас је убијен његов син Харун који је био кандидат за локалну скупштину.

http://www.novosti.rs/

 

Тагови: ; ; ;