Украјински неонацистички батаљон „Азов“ послао је видео поруку подршке Домагоју Види и Огњену Вукојевићу уз поздраве „Слава Украјини, за дом спремни“

„Добар дан. Мене зову Денис Шелер, Хрват, добровољац пука ’Азов‘. Заједно са својим украјинским побратимима и саборцима, и саборцима који су овде из других земаља, хоћемо да дамо подршку хрватској репрезентацији на великом успеху. Посебно Домагоју Види и Огњену Вукојевићу, који у великој победи нису заборавили на земљу која је сад у проблемима у каквима је Хрватска била 1991. и коју су је се сетили. Момци, ми вас и даље подржавамо, позивамо све Хрвате да наставе и даље да подржавају Украјину. Када је нама било тешко, ни ми нисмо били сами. Слава Украјини, за дом спремни“, рекао је припадник ’Азова‘ поводом снимка који су Вида и Вукојевић, уз поклич „Слава Украјини“, објавили након четвртфиналне победе над Русијом на Светском првенству.

 

Неонацистички батаљон Азов
На страни Кијева у такозваној антитерористичкој операцији АТО, усмереној против источне Украјине, боре се батаљони за посебне намене «Азов» и «Донбас» и представници радикалног покрета «Десни сектор». Украјинске патриоте често називају неофашистима. Ако обратимо пажњу на њихове симболе, постаће нам јасније зашто.

Батаљон «Азов» је формиран у мају 2014. године у Мариупољу, део батаљона чине и специјалне полицијске патролне службе Министарства унутрашњих послова Украјине. Учесници «Азова» су познати на Интернету и као «црни човечуљци».

 

Знак који видимо на овој слици је паганска руна «Волфсангел» (нем. Wolfsangel). Са једне стране, симболизује заштиту, с друге стране — напад.

Овај знак су својевремено користиле неких јединица Вафен СС, а пример је јединица «Рајх».

Симбол «Црно сунце» (Schwarze Sonne), окултни грб Трећег рајха, један од најомиљенијих симбола Хајнриха Химлера, команданта немачког Шуцштафела и Гестапа, једног од најмоћнијих људи Трећег рајха и један од идејних твораца Холокауста.

Азовски батаљон често користи постер «Црни корпус». Званични амблем батаљона садржи натпис који се директно односи на СС, чија је званично новинско издање названо «Шварце корпс» (нем. — Das Schwarze Korps).

 

припадници батаљона са сликом Хитлера

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;