Игор Палица, блиски сарадник Игора Коломојског, који је служио као гувернер Одеског региона, у интервјуу са послаником Александром Шевченком (партијским колегом странке «Укроп») оштро је критиковао председника Украјине Петра Порошенка.

«Причате о нападу на нас … А ко си ти! Ти си и започео овај рат! Обећао си да ћеш завршити АТО (такозвану антитерористичку операцију Кијева усмерену против истока Украјине) за две недеље. И ниси је завршио. Напротив, ви настављате овај рат да бисте остали на власти, трошите новац и уништавате животе украјинских бораца», рекао је Палица.

«Већ дуже времена нико не верује нашом привременом председнику Порошенку, и цели свет који се борио за нас, прво за Савченко, коју је Порошенко затим притворио, без обзира на то каква је заправо она», рекао је Палица.

«Ви који данас пљачкате и растурате Украјину седите у Кабинету, председничкој администрацији, Министарству одбране, ви уништавате ову земљу, али желим да вам кажем да вам је још мало остало» — рекао је Палица. «Нема више олигарха, сада је само један Порошенко, али ми вас се не бојимо», рекао је он. — Побринућемо се да све што све што сте украли после мајдановске победе и маидановских смрти, ви, Пашински, да све вратимо нашој земљи».

Тагови: ; ; ;