Циљ Војске Србије је да достигне ниво обучености и опремљености који има војска Кине, изјавио у Пекингу министар одбране Александар Вулин.

АлександарВулин (фото :Лола Ђорђевић)

„Обученост и опремљеност Народноослободилачке војске Кине је циљ који и ми себи постављамо. Наше армије ће у будућности сарађивати управо у те две области“, изјавио је Вулин, другог дана званичне посете Кини, током обиласка елитне 3. Гардијске дивизије Народноослободилачке армије задужене за одбрану Пекинга.

Министар Вулин, који је и изасланик председника Србије и врховног команданта, истакао је да је циљ да обезбедимо да одговарајућа помоћ коју кинеска страна врло често усмерава према нашој војсци буде адекватно искоришћена, али и да од њих искористимо знања, обуку, њихове инструкторе, све оно што је та велика, вишемилионска армија у стању да нам пружи.

„Захваљујући личним односима поверења и међусобног уважавања који су успостављени између врховног команданта Народноослободилачке војске НР Кине Си Ђинпинга и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића две војске сарађују на много вишем нивоу него што су сарађивале до сада. Односи између два прва човека армија и односи између армија су на историјски највишем нивоу и то се види по начину на који се Народноослободилачка армија Кине односи према нама, а те односе ћемо убудуће продубљивати и развијати — од тога да са нама дели и технологију и знања, па до тога да дели и обуку и опрему која је нама и те како важна“, изјавио је министар Вулин.

Танјуг

Тагови: ; ; ;