Поповић: „Србија никада неће увести санкције Русији“

„Желимо најбољу сарадњу са Америком, али то не значи да треба да се одрекнемо сарадње са Русијом, са којом имамо историјско пријатељство и која је један од најважнијих политичких и економских партнера Србије“, поручио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

 

Поповић: "Србија никада неће увести санкције Русији"
Министар Ненад Поповић (фото : Лола Ђорђевић)

Он је, на састанку са студентима Northeastern Универзитета из Бостона, истакао да се Србија по многим питањима угледа на Сједињене Америчке Државе и Европску унију.

„Желимо да изградимо отворено друштво, да имамо снажне институције, највиши степен слободе медија и људских права, јаку економију и слободно тржиште. То је пре свега важно због грађана Србије“, рекао је Поповић.

Упитан да прокоментарише сарадњу Србије и Русије у светлу вођења „јединствене спољне политике ЕУ“ и могућег увођења санкција Русији, Поповић је поручио да „Србија никада неће увести санкције Русији“.

„То је јединствен став председника Вучића и Владе Србије и он је непромењив. Увођење санкција Русији штетило би пре свега економији Србије. Ми смо једина земља на свету која нема царине за извоз на руско тржиште и наш извоз у Русију из године у годину расте. Руско тржиште је наша шанса за раст економије и отварање нових радних места“, навео је Поповић.

Поповић: "Србија никада неће увести санкције Русији"
састанак министра Поповића и судената политичких наука Северноисточног Универзитета (Northeastern University) из САД,

Министар Поповић је истакао да је дијалог кључан за постизање мира и стабилности у региону, и да је Србија посвећена развоју сарадње са свим својим суседима. Министар Ненад Поповић данас је у Влади Србије примио 35 студената политичких наука Северноисточног Универзитета (Norteheastern University) из Бостона, који се налазе у посети балканским земљама у оквиру петонедељног студијског програма „Дијалог и цивилизације“.

Коментари: