ЦЕО СВЕТ жали Хатиџу, МАЈКУ СРЕБРЕНИЦЕ, а ево шта су МЕХМЕДОВИЋИ ЧИНИЛИ У РАТУ

Анђелко Млађеновић Бибе погинуо је бранећи своје село Јежестица код Братунца. Муџахедини су му одсекли главу, донели је у Сребреницу и њоме играли фудбал!

ЦЕО СВЕТ жали Хатиџу, МАЈКУ СРЕБРЕНИЦЕ, а ево шта су МЕХМЕДОВИЋИ ЧИНИЛИ У РАТУ

Војничко гробље на пропланку изнад братуначке цркве, као да је утонуло у неки миран сан. Шпалири једнообразних белих споменика, опомињу на протекла времена и страдања српског народа на овим просторима.

Догоревају тек упаљене свеће. Поред хумке Анђелка Млађеновића Бибе, супруга Иванка и черка Анка уређују гроб и пале свеће. Анђелко је погинуо бранећи своје село од помахниталих џихалија 8. августа 1992. године, а његово тело је на најсвирепији начин измасакрирано и обезглављено.

Главу су му одсекли и однели у Сребреницу. Алахови ратници тако су се доказали својим вођама Насеру Орићу, Зулфу Турсуновићу, Хакији Мехољићу. По узору на муџахедине који су били инструктори Насерове војске у Сребреници, главосеча Кемал Мехмедовић Кемо из сребреничког села Пале, предратни озлоглашени криминалац и шовиниста, главу је носио данима као трофеј, кроз Сребреницу возећи се на мотору, све док коса и брада коју је Бибе неговао нису почеле да опадају.

ЦЕО СВЕТ жали Хатиџу, МАЈКУ СРЕБРЕНИЦЕ, а ево шта су МЕХМЕДОВИЋИ ЧИНИЛИ У РАТУ

Према причању преживелих Срба из сребреничких казамата, на крају су Бибетовом главом играли фудбал у школском дворишту!

Његово тело је сахрањено на војничком гробљу, поред његове хумке, сахрањени су мајка Савка и други син Драган. Сви погинули у истом дану, у свом селу, на кућном прагу.

Мехмедовић Амир Геза – учесник у оба напада на српско село Залажје 8.6 и 12.7.1992. године учествовао је у убиству, мучењу цивила и спаљивању села. Порекло води из усташке породице.

Мехмедовић (Мустафе) Кемал – Кемо, рођен 1962. године у селу Пале у Сребреници је злочинац познат по свирепости и масакрирању жртава. У више наврата по Сребреници носио одсечене српске главе. Одсекао главу Анђелка (Љубомира) Млађеновића (1965) у селу Јежестица 8. августа 1992. године и носио је по граду као трофеј. Главе осталих жртава нису идентификоване.

Учествовао у нападу на српско село Јежестица, масакрирао цивиле, убијао, палио, пљачкао. Исто и у село Подравање 24. септембра 1992. године.

Свирепо је убио цепаницом ратног заробљеника Драгутина Кукића крајем 1992. године. Учествовао у нападу на села Лозница, Сикирић, Бјеловац, учествовао у убијању више десетина цивила српске националности, пљачки и спаљивању села.

Муратовић (Рашида) Есад, учествовао у нападу на село нЖутица из заседе, убиство више српских цивила, а ту су и Муратовић Нурије „Спицо“ и Мехмедовић Рамиз који су учестовали у нападима на српске цивиле.

Да подсетимо, Хатиџа Мехмедовић, недавно преминула председница удружења Мајке Сребренице, носи презиме оних који су клали Србе. Њу данас цео свет оплакује и жали, а српске зртве које су ти исти Мехмедовићи убијали на зверски начин нико и не спомиње.

ЦЕО СВЕТ жали Хатиџу, МАЈКУ СРЕБРЕНИЦЕ, а ево шта су МЕХМЕДОВИЋИ ЧИНИЛИ У РАТУ

Извор: Србија Данас

Коментари: