Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху прихватио позив да посети Србију. У телефонском разговору, председник Александар Вучић је Нетанијахуу рекао да је Србија увређена учешћем авиона и пилота израелског ратног ваздухопловства у тзв. прослави операције „Олуја“ у Книну, али да је спремна да ради на јачању сарадње са Израелом.

Александар Вучић (фото : Лола Ђорђевић)

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са премијером Израела Бенјамином Нетанијахуом, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Премијер Нетанијаху је прихватио позив председника Вучића да посети Србију, како би наставили да унапређују политички дијалог, економску сарадњу и културне везе Србије и Израела, чиме би оснажили и међусобно разумевање и поверење.

Председник Вучић је рекао премијеру Нетанијахуу да је Србија увређена учешћем авиона и пилота израелског ратног ваздухопловства у такозваној прослави операције „Олуја“ у Книну, али да је спремна да ради на јачању сарадње са Израелом, у духу најбољег и најчвршћег пријатељства српског и јеврејског народа.

„Србија остаје посвећена развоју свеукупних односа са Израелом и са задовољством истичем како је Београд недавно пријатељски дочекао председника Ривлина, када је једној улици додељено име Теодора Херцла, духовног оца израелске државе“, нагласио је председник Вучић, јавио је РТС.

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности за сарадњу двеју земаља у пољопривреди, као и у информационим технологијама, с обзиром на велико искуство Израела у тим областима, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;