Букурешт: Румуни из дијаспоре организовали протест испред зграде Владе

Румуни који живе у иностранству дошли су у Букурешт, где протестују против актуелне владе. Захтевају оставку кабинета премијерке Виорике Данчиле и превремене изборе.

Припадници румунске дијаспоре који су дошли у Букурешт да би учествовали у демонстрацијама љути су на начин на који се управља Румунијом.

Око три милиона Румуна живи у иностранству и кажу да су је напустили због корупције, малих плата и недостатка могућности за рад и живот, преноси АП.

Више од хиљаду демонстраната махало је румунским и заставама Европске уније узвикујући „Правда, не корупција“ испред зграде владе.

У међувремену су им се придружили и бројни грађани из Букурешта и читаве земље.

Према неким проценама, сада их на улицама има десетак хиљада, а на друштвеним мрежама процењују да је присутно чак 50 – 70.000 људи.

Mitingul Diasporei „România, trezește-te!”

Mitingul Diasporei „România, trezește-te!” #diasporaacasa #10august #protest #piatavictorieiSursa: Privesc.EuMulțumim de Share și Like!

Опубликовано Privesc.Eu Пятница, 10 августа 2018 г.

Они су се накратко потукли са припадницима интервентне полиције када су покушали да пробију полицијски кордон који је штитио зграду владе.

Mitingul Diasporei „România, trezește-te!” din Piața Victoriei #10august #protest #piatavictoriei #diaspora #diasporaacasaVă rugăm să dați like paginii noastre Privesc.Eu!

Опубликовано Privesc.Eu Пятница, 10 августа 2018 г.

На друштвеним мрежама јављају да полиција покушава да растреа демонстранте сузавцем и воденим топовима.