Више од 250 људи је повређено након што су избили сукоби демонстраната и полиције током протеста хиљада Румуна који живе у иностранству а који су незадовољни радом левичарске владе, саопштиле су медицинске службе.

До сукоба је дошло када су неки од учесника протеста покушали да пробију полицијски кордон око владиних објеката, преноси АП.

FOTO: BOGDAN CRISTEL / EPA

Више особа је приведено а полиција је током вечери у неколико наврата користила и водени топ.

Како је саопштила хитна помоћ у Букурешту, међу повређенима има и демонстраната и полицајаца, од којих су неки задобили повреде главе  док су се други нагутали сузавца.

FOTO: BOGDAN CRISTEL / EPA

Румунски председник Клаус Јоанис, критичар владе, саопштио је да «оштро осуђује бруталну интервенцију полиције за разбијање нереда», коју је назвао непропорцијалним одговорм на махом мирне протесте.

FOTO: BOGDAN CRISTEL / EPA

Румуни који живе у иностранству почели су у петак протест против левичарске владе у Букурешту захтевајући њену оставку и залажући се за превремене изборе.

FOTO: BOGDAN CRISTEL / EPA

Припадници румунске дијаспоре који су дошли у Букурешт из европских држава да би присуствовали демонстрацијама љути су на начин на који се управља Румунијом.

.Око три милиона Румуна живи у иностранству и кажу да су је напустили због корупције, малих плата и недостатка могућности, пренео је АП.

Тагови: ; ; ;