Мушкарац који је колима ударио у безбедносну ограду испред зграде Британског парламента ухапшен је као особа осумњичена за тероризам, а тај инцидент, у којем су две особе повређене, истражује се као акт тероризма, саопштила је полиција. На месту на ком се инцидент догодио није пронађено оружје.

У 7.37 по локалном времену, возач аутомобила сребрно-сиве боје, који се кретао улицом која води поред зграда Британског парламента, ударио је у бициклисту који је возио у супротном смеру. Потом се закуцао у оближњу безбедносну баријеру. 

Возач је ухапшен. Друштвеним мрежама шири се његова фотографија са лисицама на рукама у тренутку хапшења.

Лондонска хитна помоћ потврдила је да је двоје лакше повређених пребачено у болницу. Део града између Парламента, улице Даунинг и седишта владе одсечен је од саобраћаја полицијским кордоном.

На лицу места је и даље десетак полицијских аутомобила, као и неколико кола хитне помоћи, а затворена је и оближња станица метроа.

Сведоци наводе да се возило кретало преко дозвољене брзине, и није имало регистарске таблице. Очевици тврде да је за сада неидентификовани возач намерно ударило у бициклисту који му је долазио у сусрет.

Међутим, и даље није јасно да ли је све време имао намеру да удари у баријеру од челика и бетона, која штити улаз за возила Дома лордова, као и улаз за грађане у Британски парламент.

Безбедносне баријере су иначе ојачане после терористичког напада на Лондон бриџу, који се догодио 5. јуна прошле године. Само неколико месеци раније, 22. марта, Британац Халид Масуд колима је секао грађане дуж Вестминстерског моста, који води ка зградама Парламента.

Усмртио је четворо, ранио преко педесет људи да би потом колима улетео у двориште Парламента и ножем смртно ранио полицајца.

Меј: Моје мисли су уз повређене

Британска премијерка Тереза Меј поручила је да су њене мисли уз повређене у инциденту који се догодио када је аутомобил ударио у безбедносну ограду испред зграде Парламента у Лондону.

«Моје мисли су са повређенима у инциденту испред Вестминстерске палате и шаљем захвалност екипама Хитне службе на њиховом ажурном и храбром реаговању», поручила је на Твитеру Тереза Меј, која се тренутно налази на одмору ван земље, преноси Ројтерс.

Ројтерс

Тагови: ; ; ;