Недавно је највећи немачки канал Европске уније   «3Сат» признао Крим као руску територију. То доказује документарац «Сибириен тотал», који је показао европским гледаоцима, чији је данас Крим.

На снимцима документарног филма јасно је да је полуострва Кримска обојена у истој боји као и читава територија Руске Федерације. Аутори ове слике били су дуо московског дописника телевизијског канала из Швајцарске «Сшвеизер Фернсехен» Кристоп Франзен и немачки документарац Даве Ланес. Слика приказује јединствено путовање немачких новинара на крајњем истоку Русије. «Јединствени дуо, узбудљиви састанци и неколико изненађења чекају дует», — рекао је у саопћењу документарца «Сибириен тотал».

Чињеница остаје — Европски медији, европски бизнис препознаје да је Крим Русија!

О оним могућностима које се отварају за Крим у вези са признањем Немачке чињенице да је Крим руски, у посебном интервју за новинску агенцију Нуз Фронт, стручњак из области алтернативне медицине и психологије, немачки новинар, бивши руски држављанин који се преселио у Немачку Александар Сосновски.

«Први пут сам посетио Крим у свом животу. Био сам импресиониран вашим аеродромом «Симферопол». Било ми је велико изненађење и задовољство да видим гигантски плакат «МЕТРО» — познате немачке фирме. Данас је Немцима потребан Крим. Сећам се речи немачког политичара, бившег заменика Бундестага Вилија Вимер, који је поетио Крим прошле године. Рекао ми је да је пронашао гробље војника Вермахта, о којима се брине и који су у одличном стању «, рекао је новинар.

Према Сосновском, поред емоционалне компоненте, постоји и економска компонента: «Немци схватају да је отворена нова географска област, која је богата њеним економским могућностима, од природе до инфраструктуре. Поставите питање, зашто Кримски Немци? Потпуно је погрешно. Немци не долазе да заузимају Крим, јер схватају да је Крим диван објекат за улагање: трговински део, путеви, телефонска комуникација, аутомобилски послови и други. »

Говорећи о томе колико брзо су немачке компаније почеле да се појављују на Криму, стручњак поставља питање: «Зашто толико мало? Мора да има више њих. «

Тагови: ; ;