Полиција Црне Горе и ове године онемогућила је одржавање службе у Цркви на Ивановим Коритима. Служба је требало да се одржи поводом празника Преображења Господњег.

фото: Ин4С

„Полицијске снаге су од ране преображењске зоре биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим коритима тако да свештенство и верни народ нису могли да уђу у свети храм ради служења Свете литургије’, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

„Полиција нема право да својим незаконитим решењима групицу самозванаца проглашава за цркву и да се на тако груб начин поиграва са најдубљим осећањима православних верника. Управа полиције је дужна да у складу са законским прописима на законит начин предупреди и спречи ометање јавног реда и мира свуда, па и на Преображење ове године на Ивановим коритима, од групице самозванаца и јуришника на светињу и хришћански празник, а не да забрањује преображењско богослужење у православном храму на Ивановим коритима и да тако атакује на вековни канонски поредак и црквену имовину“, рекли су из Митрополије.

Тагови: ; ; ; ; ;