Уочи одлуке лондонског суда хоће ли бити изручен Хрватској, Ивица Тодорић се огласио дугим текстом у ком ликује и тврди да је цела прича око «Агрокора» била криминални чин који је предводио премијер Андреј Пленковић:

Večernji

Угрожена му је слобода, јер је у чврстом загрљају са криминалцима, а не може да га спасе ни Европски парламент. За њега се већ припрема европски налог за хапшење.

Сада и објављени разговори главних актера који су учествовали у спровођењу посебног закона о «Агрокору» откривају да је за целу операцију и те како знао премијер Пленковић, иако је упорно тврдио да је технички део посла поверио тадашњој потпредседници владе и министарки економије Мартини Далић. Иако је она писала закон, до јавности су дошле информације да се око свега договарала са Пленковићем.

Тодорић тврди:

«Он је све знао, био је укључен од почетка и управљао је криминалном групом која се назвала «Борг». Ту групу чинили су адвокати, међу којима и Пленковићев пријатељ из детињства, као и финансијски саветници. Они су прво савете давали бесплатно, а онда их наплатили.

Последњи ударац могла би задати управо Мартина Далић.

Кажу, припрема пикантну књигу са свим детаљима, која би могла да озбиљно угрози и владу и Пленковића.

Ј. КЕРБЛЕР

http://www.novosti.rs/

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;