Вест да су фудбалери Црвене звезде први пут изборили место у Лиги шампиона ођекнула је широм Европе, па се тако бројни медији баве том темом. „Miracolo Stella Rossa”, наслов је у чувеној италијанској Газети дело Спорт који говори о чуду Звезде.

Шпанска Марка илуструје слику жреба са куглицом Звезде у четвртом шеширу за жреб у друштву великана попут Реал Мадрида, Барселоне, Бајерна и осталих.

„Звезда је наставила проклество Салцбурга епским повратком за два минута. Невероватно, али истинито”, пише Марка.

Француски Лекип говори о партији фудбалера са француским пасошем Мохамеда Ел Фардуа Бена и два гола које је дао за пролаз, а британски Скај Спорт да се шампион Европе из 1991. године вратио на велику сцену.

Што се тиче региона, хрватски Индекс велики простор дао је успеху Звезде, преноси и изјаве актера меча у Салцбургу, али и атмосферу са трибина, уз наслов „Звезда у Лиги шампиона: Губила 2:0, па за два минута прошла”, алудирајући то што је Мохамед Ел Фарду Бен постигао два поготка у распону од само 77 секунди на асистенције Милоша Дегенека.

Вечерњи лист говори о „лудој утакмици” и изненађењу које су црвено-бели приредили у Аустрији након два гола заостатка. Црногорске Вијести доносе наслов „Звезда за два минута до Лиге шампиона”, а као један од кључних тренутака описује потез Ненада Крстичића и сукоб са Марином Понгранчићем после старта над Миланом Павковим који је тргао екипу.

Успех је одјекнуо и до Аустралије у којој локални „Сиднеј Хералд” пише о једном од јунака Дегенеку, тамошњем репрезентативцу, да је имао велику улогу у елиминацији Салцбурга. Логично, тужне наслове истичу медији у Аустрији са нагласком на то што Салцбург ни 11. пут није успео да избори место међу 32 најбоља тима на Старом континенту.

Тако Кронен Цајтунг констатује да је драма припала Црвеној звезди и да је Бен за само 77 секунди уништио Салцбургов сан о премијерном месту у Лиги шампиона. „Болан реми, Звезда иде даље због правила гола у гостима”, пише Кронен.

Куријер наводи да је најмање 8.000 српских навијача на Ред Бул арени прославило пласман у елитно такмичење. „Тешко ће се Салцбург опоравити од оваквог удара”, закључују Аустријанци.

Танјуг

Тагови: ; ;