Шведска очекује велику промену после наредних избора,партија «Шведских демократа» има све шансе да постане највећа странка у земљи.

Партија социјал-демократа која већ дуже време влада може изгубити не само власт, него и према последњим анкетама статус највеће политичке партије у земљи.

Бројни проблеми које је нова страна представила на расправама — укључујући повећање нивоа криминала и утицај масовне миграције — најважнији су за Швеђане на основу анкете спроведене раније ове године.

Од последњих избора 2014. године у Шведској дошло је до повећања броја радикалних исламских екстремиста и броја исламистичких терористичких напада.

Све већи број миграната у такозваним «угроженим предграђима», познатији као «зона без уласка» због проблема са којима се често суочавају хитне службе  у покушају да раде у овим областима је такође постала велики проблем у Шведској, заједно са порастом насиља и употребом оружја .

Партија Шведских демократа на челу са Џимијем Акесоном евидентирала је екстремни раст подршке у односу на изборе 2014. године када је освојила 12,9 посто гласова.

Највећу подршку ШД су почели да освајају после мигрантске кризе 2015. године.

Акесон је такође и предлагао борбу против криминала захтевајући да се војска и полиција активно укључе у подручја где су полиција или хитне службе нападнуте.

Њему су радикални исламисти претили убиством четворогодишњег сина уколико не напусти политику.

Тагови: ; ;