Собјањин поново изабран за градоначелника Москве

Актуелни градоначелник главног града Русије и кандидат на изборима за градоначелника Москве који су одржани у недељу, Сергеј Собјањин, тренутно има 69,72 одсто гласова бирача након што је изборна комисија обрадила 91,96 одсто гласачких листића, наводи се на информационом порталу московске изборне комисије.

Према последњим подацима, излазност бирача на изборима за градоначелника Москве била је 30,49 одсто.

Собјањин је на свом блогу објавио о победи на градским изборима.

„Изборна места су затворена. Гласови се пребројавају. Објављени су подаци. Хвала вам на подршци, пријатељи! То је наша заједничка победа“, наводи се на сајту Собјањина и његовог изборног штаба.

Председник Русије Владимир Путин честитао је Собјањину победу на изборима за градоначелника.

„У телефонском разговору председник Русије Владимир Путин честитао је Сергеју Собјањину на његовој победи на изборима за градоначелника Москве“, саопштила је новинарима председничка администрација.

Према подацима градске изборне комисије, на другом месту налази се кандидат Комунистичке партије Вадим Кумин, који је добио 11,54 одсто гласова.

На трећем месту тренутно је председник општине Тагански Иља Свиридов са 7,16 одсто гласова, посланик Државне думе Михаил Дегтјарјов из Либерално-демократске партије Русије и бивши власник Су-155 Михаил Балакин имају 6,81 одсто, односно 1,89 одсто гласова, респективно.

https://rs.sputniknews.com