„Путеви маште“: Руски РЖД лансира пети уметнички „Воз жеља“

Доживљај Русије, прожимање два једноверног народа кроз историју, културу и православље, савремена Русија и Србија теме су и изазов за многе ученике основних и средњих школа у Србији и региону од којих се очекује да се креативно изразе у складу са форматом лога и пратећим слоганом.

(фото:Лола Ђорђевић)

У септембру 2018. године руска компанија „РЖД Интернешнл“ већ пети пут објављује уметнички конкурс „Воз жеља“ за децу и омладину Републике Србије, који доприноси јачању веза између народа двeју земаља. Ове године његов назив је „Путем маште“.

Учесницима конкурса је предложено да у облику амблема и слогана изразе своје виђење пријатељских односа и сарадње између Србије и Русије у области културе, историје, као и у области железничког саобраћаја.

Није важно само како ће они то изразити, већ и уметничка идеја, чије је опис потребно приложити уз рад.

Најкреативнија деца ће моћи да учествују у додатној номинацији и да осмисле пример за практичну примену амблема и слогана који су сачинили. На пример, учесници могу ручно да израде од било ког материјала плакат, видео спот, календар, заставу итд.

Детаљне услове конкурса можете прочитати на сајту часописа „Светосавско звонце“ http://zvonce.spc.rs.

(фото:Лола Ђорђевић)

„РЖД Интернешнл“ од 2014. године организује уметничка такмичења за ученике Србије у оквиру хуманитарног програма који реализује компанија. Сличне активности традиционално се спроводе уз подршку Амбасаде Русије у Србији и окупљају више од хиљаду учесника са свих страна земље.

Током претходних година деца су већ достављала жирију своје цртеже, литерарне радове, фотографије и укрштенице.

Награђивање ће бити одржано у Београду у децембру ове године.

Победници ће добити корисне и вредне поклоне, који ће им помоћи у даљем развоју уметничких талената, као и у учењу.

пресс служба „РЖД Интернешнл“

Коментари: