Срби који сада ходају овом земљом великим делом су деца Цара Николаја, – Руски јеромонах Игнатије

„Срби који сада ходају овом земљом великим делом су деца Цара Николаја, зато што је Цар Николај спасао њихове дедове и прадеде. Мислим да зато и постоји та необјашњива љубав Срба према Цару“ – рекао је руски јеромонах Игњатије Шестаков, сабрат московског Сретењског манастира и уредник портала Православие.ру у Бањалуци.

Сала Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске у Бањалуци била је премала да прими све заинтересоване посјетиоце промоције књиге „Свети цар“, уприличене у оквиру обиљежавања стогодишњице од убиства руске царске породице Романов, а у склопу освећења темеља српско-руског храма и духовно-културног центра у Бањалуци.

О царској породици Романов, њиховом хришћанском карактеру, љубави према Србији и србском народу, а изнад свега према Христу, њиховој мученичкој смрти и томе да је поштовање царске породице као мученика и светитеља почело међу Србима, говорили су јеромонах Игњатије Шестаков, сабрат московског Сретењског манастира и уредник портала Православие.ру, протонамјесник др Драган Грујић, Ранко Гојковић, приређивач и преводилац књиге и Никола Дробњаковић, уредник издања.

„Да нам је неко рекао пре 10-15 година да ћемо у Бањалуци зидати храм посвећени цару Николају, а да већ притоме имамо у Бањалуци споменик посвећени Цару Николају.. Да нам је неко рекао да ћемо у Београду имати у центру града, на једном од најлепших места споменик Цару Николају, да ћемо имати улицу Цара Николаја.. Данас некако кад се то дешава нама је то потпуно нормално, али то није, верујете, у овим околностима“, – рекао је на почетку свог говора господин Дробњаковић.

http://bastionik.org / NewsFront