Пажљивo спремљена провокације са «хемијским оружјем» може бити угрожена, јер су сиријски масовни медији успели да виде видео о припреми «белих шлемова».

Видео је објавио САНА и на Јутјубу, али није трајао дуго. Из врло разумљивих разлога, који, наравно, нису откривени, администрација сајта је уклонила видео, али текстуални материјал сиријског издања још увек је остао.

Дакле, на почетку видеа можете видети «жртве» хемијског напада како леже на тлу. На почетку се појављује амбулантна кола, у која стављају човека, а затим показује дете у задњем делу камиона. Важно је напоменути да је ова епизода једна од три верзије производње. Видео је садржао сваку од њих.

Други и трећи узрок почиње чињеницом да је човек који је претходно носио носила у амбулантној служби, жив и здрав и активно помаже спасилачима из скандалозне организације Бели шлемови. Он полива воду на дете које лежи у камиону.

Сиријска агенција је сигурна да је видео направљен у оквиру велике провокације. Истовремено, по информацијама ТАСС-а, видео на Јутјубу «није у складу са правилима» ресурса.

Тагови: ; ; ; ;