Агенција Спутњик и РТ раде квалитетно и професионално свој посао, а све замерке Запада проузроковала је њихова популарност, рекла је званична представница МИП-а Русије Марија Захарова Државној информативној агенцији.

Марија Захарова (фото : Лола Ђорђевић)

По речима Захарове, ако у иностранству покушавају да блокирају рад медија, то је знак да су они интересантни аудиторијуму и да имају одређену тежину.

„Шта се то десило последњих година па су Спутњик почели да нападају свим снагама као медиј са којим се треба борити? Дошли су људи који су почели ефикасно да раде, почели су да га слушају и читају — и готово!“, рекла је представница МИП-а.

Захарова је навела да су људи у целом свету заинтересовани да добијају објективну информацију.

„Могу да наведем један пример — то је телевизија РТ. Када долазиш на Блиски исток, разумеш да РТ не само да гледају већ нико више не може ни да замисли живот без телевизије РТ на арапском језику“, рекла је она.

Захарова је нагласила да Спутњик и РТ добијају веома малу подршку државе, која се не може упоредити са буџетима њихових западних колега.

„Чим на основу нормалне и здраве конкуренције медији постају супарници, увећавају публику — одмах долази правило да правила нема“, закључила је она.

Спутњик

Тагови: ; ;