Ухапшени Албанаци, у аутомобилу пронађено 65 килограма марихуане

Барска полиција ухапсила је држављанина И. К. и А. Л. након што је у њиховом аутомобилу полиција пронашла 64,8 килограма марихуане, а због сумње да им је помагао ухапшен је и Е. Б.

Полиција је блокирала Бар и зауставила више возила међу којима је и возило марке „ауди ку-7“ албанских регистрација, које је покушало да избегне контролу.

Приликом заустављања возила, И. К. и А. Л. покушали су да побегну али су након краће потере ухапшени.

Полиција је детаљним прегледом возила, у његовом задњем делу, пронашла и одузела две црне торбе у којима су се налазила паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 64,769 килограма, наводе из полиције.

Полиција је ухапсила и Е. Б., такође држављнина Албаније.

„Он је управљао ‘мерцедесом’ који се кретао испред ‘аудија ку-7’ у намери да буде тзв. чистач, односно да прати ситуацију и јави другим осумњиченима да ли је пут за превоз дроге слободан“, наводи се у саопштењу.

И. К., А. Л. и Е. Б. су предати службеницима Одсека за борбу против дроге на даље поступање, а дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вештачења.

Осумњичени су приведени због постојања основане сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, и исто кривично дело путем помагања.

Коментари: