Исповест затвореног радника са Газивода: Репетирали су пушке на нас и претили да ће пуцати!

Упали су одједном. Грунули на врата са дугим цевима. Натрпали су мене и моје колеге у једну просторију. Провоцирали су нас и на сваки наш покушај да изађемо репетирали су оружје и претили нам да ће запуцати!

Ово је за Новости поручио Немања Миловановић, радник Центра за екологију и спорт који је заједно са још тројицом Срба био жртва иживљавања специјалаца Росу који су данас упали на језеро Газиводе кршећи све важеће споразуме између Београда и Приштине.

Он нам говори искрено да му није било свејдено кад су маскирани и до зуба наоружани полицајци упали у просторије Центра.

„Отворено су нас провоцирали. Надмено су нам говорили да они могу да додају на север и у наш објекат кад год хоће и да нема те силе која их у томе може спречити“ – препричавао је немиле сцене Миловановић.

Наш саговорник нам каже да су албански специјалци за тили час блокирали улаз у објекат који је недавно свечано отворио председник Александар Вучић.

„Распоредили су се у оближњој шуми с пушкама наготовс. Никоме нису дозвољавали да прође туда нити да приђе нашем центру. Кроз главу ми је само пролазило шта ће се десити ако опали само један метак. Од тога ме је подилазила језа“ – забринуто је говорио Миловановић.

Иван Радуловић/Новости