Тачи: Ради се на постизању споразума путем дијалога

Косовски председник Хашим Тачи рекао је данас у Женеви да се, путем дијалога у Бриселу, ради на постизању мировног споразума са Београдом.

Тачи: Ради се на постизању споразума путем дијалога

„Политичка стабилност производи и економски развој, зато и радимо на постизању међудржавног споразума који стабилизује цели регион“, изјавио је Тачи на скупу „Дијалог о Западном Балкану“, у организацији Светског економског форума.

Како је рекао, предност је што обе стране подржавају постизање овог споразума, а цела међународна заједница, САД и ЕУ подржавају његово постизање, саопштио је Тачијев кабинет, пренела је РТК 2.

„Резултат не би требало прејудицирати, али сви морамо бити јединствени у процесу дијалога између Приштине и Београда“, рекао је Тачи, пренео је Танјуг.

Тачи, како је пренела агенција Ројтерс, види малу шансу да се убрзо постигне договор о граници са Србијом, али додаје да се мора наставити „или ће у супротном проћи још једна деценија“.

„Споразум о трајном миру између две земље, укључујући демаркацију границе дуге 400 километара, отвориће пут просперитету и ближим везама са ЕУ као и пуном међународном признању Косова“, рекао је Тачи после састанка ком су присуствовали званичници Србије, Хрватске, Албаније, Турске и Немачке.

Спутњик

Коментари: