Уместо да одговори на питање новинарке РТЛ-а Дамире Грегорет о новом скандалу који потреса ХДЗ, хрватски премијер Андреј Пленковић узвратио јој је да је слатка.

Пленковић је јуче након састанка у ХДЗ-у, на којем се расправљало о новој великој афери његовог заменика Милијана Бркића, одговарао на питања новинара.

Како то обично бива кад је шеф ХДЗ-а нервозан због питања која му се постављају, у једном тренутку је крајње непримерено одговорио на питање новинарке РТЛ-а Дамире Грегорет, пише хрватски портал „Индекс“.

Према полицијским документима, Бркић је криминалцима дојављивао информације да су под полицијским надзором.

Новинарка Дамира Грегорет је Пленковића питала да ли му је све то нормално и уобичајено, на шта је уследио одговор: „Слатки сте, Дамира“.

Такав премијеров „одговор“ изазвао је велико негодовање на друштвеним мрежама, а део корисника је понашање премијера назвао сексистичким.

Коментаришући Пленковићево, како наводи „Индекс“, бахато понашање, новинарка Дамира Грегорет је рекла да је одговор премијера „потпуно непримерен и шокантан“, те да највише говори о ономе ко га је изговорио.

„У овом случају ради се о премијеру, који тако нешто себи баш никада не би смео да дозволи. Проблем је што такви коментари могу додатно да обесхрабре жене, које су и даље у неравноправном положају. Мене свакако не. И даље ћу, у свакој прилици, постављати сва важна, само не слатка питања“, рекла је Дамира Грегорет за „Индекс“.

Тагови: