Посланик Демократског фронта (ДФ) у Скупштини Црне Горе Славен Радуновић најавио је вечерас да ће тај опозициони савез поднети тужбу против лица и институција која су штампала плакат мржње према српском народу у Црној Гори са називом «Никад више 1918» и дистрибуисали га по црногорским градовима.

«ДФ је одлучио да преда тужбу и тако пружи шансу полицијско-истражним органима Црне Горе да открију ко су лица и институције којима се за дневнополитичке потребе врши невиђени историјски фалсификат и распирује мржња према читавом једном народу у Црној Гори, као и баца љага на претке више од 95 одсто грађана који су у једној или другој форми били за уједињење 1918.», истакао је Радуновић.

Он је навео да је познато да ДФ не гаји илузије да Управа полиције и Тужилаштво раде непристрасно и у интересу свих грађана Црне Горе.

«Али сматрамо да је ово тест који лако могу да пронађу јер су им криминалци `на дохват` руке, а уколико их ипак не открију, то неће бити доказ њихове неспособности, него уплетености», истакао је Радуновић, који је и потпредседник Нове српске демократије.

Плакат «Никад више 1918» излепљен је широм Црне Горе, а у Котору су се грађани сами организовали и уклонили све те плакате из града.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;