Омладина Демократске странке Србије предала је данас протестно писмо амбасади Црне Горе у Београду, због како је наведено „скандалозне антисрпске кампање“ која се води у тој земљи.

Председник Омладине ДСС и члан Председништва странке Здравко Веселинов рекао је испред улаза у зграду амбасаде, у Кнез Михаиловој 10, да је у Црној Гори угрожен српски идентитет, а да је најновији пример за то лепљење плаката о наводној репресији српског народа над Црном Гором од 1918. до 1929. године.

„Ово је само још један у низу догађаја који су допринели угрожености Срба, након монтираних процеса против политичких представника Срба у Парламенту Црне Горе, као и угрожености ћириличног писма и положаја Српске православне цркве и њених представника“, навео је Веселинов.

Градови у Црној Гори облепљени плакатима мржње према Србији — «Никад више 1918»

Он је истакао да ДСС захтева од Владе Црне Горе и Председника Републике да стану у заштиту Срба који су дискриминисани и чији је идентитет угрожен репресивним методама који се воде против народа који чини скоро 30 процената од укупног броја становништва, како институционалним, тако и ванинституционалним методама.

„Захтевамо да се нашим вршњацима, младим Србима у Црној Гори омогући да буду конкурентни на пословима за рад у институцијама и јавним администрацијама, а не да буду дискриминисани по националној основи“, закључио је Веселинов.

Информативна служба ДСС 

Тагови: ; ; ; ;