Грађани Црне Горе покренули су петицију за расписивање референдума о повлачењу одлуке о признању лажне државе Косово!

Момчило Вуксановић, шеф Српског националног савета (СНВ) у Црној Гори, каже да је досад прикупљено 30.000 од потребних 60.000 потписа како би се иницијатива нашла у подгоричком парламенту.

– Надамо се да ћемо убрзо успети да остваримо циљ. Организацијама укљученим у ову акцију досад се јавио велики број пописивача који су ангажовани на прикупљању подршке грађана како би се испунио један од услова за покретање референдума о поништењу одлуке Владе Црне Горе о признању Косова… – наводи Вуксановић, додајући да ће се ускоро организовати састанак са парламентарним и ванпарламентарним странкама на којем ће бити дефинисани циљеви и планови важни за заштиту српског националног идентитета у Црној Гори.

Посланик ДФ Милун Зоговић, коментаришући ову иницијативу, каже да је србофобија константа Ђукановићевог диктаторског режима.

– Од 1998. године, кад се одрекао свог српског идентитета, Ђукановић спроводи агресију и кидише на све што има српски предзнак у Црној Гори. Последица антисрбизма јесте и одлука о признању шиптарске квазидржавне творевине на територији јужне српске покрајине. Па, Ђукановићева марионета Душко Марковић у Приштини је сам признао да је против те одлуке било више од 80 одсто грађана. Срби у Црној Гори покренули су иницијативу за прикупљање 60.000 потписа како би се у парламенту нашла иницијатива о поништењу признања лажне шиптарске државе. Очекујемо да, осим 18 посланика ДФ, још неке опозиционе партије подрже нашу иницијативу – објашњава Зоговић.

„Да црногорски режим има части и образа, никада не би признао Косово. Да има вољу да слуша народ, а не стране господаре, расписао би референдум о уласку у НАТО. Добро је да се види да народ у Црној Гори не прихвата окупацију.“

Стевица Деђански, аналитичар

Информер

Тагови: ; ;