Председник Албаније Иљир Мета позвао је Албанце у Црној Гори да подрже његовог колегу Мила Ђукановића, председника ДПС-а, јер немају политичку алтернативу. Како преноси портал малесија.ме, Мета је на вечери са представницима албанске дијаспоре у САД саопштио да званична Тирана сматра Ђукановића пријатељем.

Иљир Мета и Мило Ђукановић Фото Влада ЦГ

 У разговорима са Ђукановићем и црногорским званичницима лично ћу се заложити за решавање проблема Албанаца у Црној Гори. Казао сам Марковићу: Немојте распиривати чарке између Албанаца. Већег пријатеља од Албаније немате, јер нас интересујете као независна држава — изјавио је Мета, према наводима овог портала, и подсетио да је званична Тирана храбрила сународнике да подрже црногорску независност и улазак у НАТО.

У Црној Гори су увек постојале две алтернативе. Једна је Ђукановић и његова партија, а друга су Србија и Русија — рекао је Мета.

Албанци су, на срећу, тамо увек играли позитивну улогу, посебно код обнове државности, као и у случају проблема око учлањења у НАТО. И наш интерес је био да Црна Гора буде у НАТО, а не са Србијом и Русијом.

Један од крупних циљева Албанаца у Црној Гори остварио се 1. септембра, када је Малесија постала 24. самостална општина у Црној Гори, са административним центром Тузи.

В. КАДИЋ

http://www.novosti.rs/

 

 

Тагови: ; ; ;