Република Србија поздравља нови корак ка пуној денукларизацији Корејског полуострва на основама управо усвојене Декларације из Пјонгјанга, саопштило је Министарство спољних послова.

У саопштењу се наводи да Србија поздравља трећи Самит председника Републике Кореје Мун Џае Ина и лидера Демократске Народне Републике Кореје Ким Џонг Уна у Пјонгјангу, који је, како се наводи, потврда неоспорног напретка у односима на Корејском полуострву, постигнутог од усвајања историјске Декларације из Панмунђома 27. априла 2018. године.

Мудрост, жеља и напори две стране да остваре мир и стабилност на Корејском полуострву кроз дијалог и преговоре су вредни сваког поштовања и заслужују подршку целог света, истиче се у саопштењу МСП.

«Уз уверење да је Самитом у Пјонгјангу додатно потврђена нова ера у односима Републике Кореје и Демократске Народне Републике Кореје, Република Србија, као искрени пријатељ обе земље, поздравља овај нови корак ка пуној денукларизацији Корејског полуострва, постизању трајног мира и општег напретка њихових грађана, на основама управо усвојене Декларације из Пјонгјанга», поручује се у саопштењу МСП.

Тагови: ; ;