Француски ватрогасци јутрос више  нису били у могућности да пронађу знаке живота који су открили дан раније под хотелским рушевинама, недељу дана након што су разарајући земљотрес и цунами погодили Индонежански оток Сулавеси, убивши више од 1.550 људи.

Петочлани међународни тим за хитне ватрогасне ситуације је дан раније рекао да је њихов сензор «открио присуство живота» под дебелим бетоном у рушевинама хотела Мерцуре у граду Палу.

Уређај може идентификовати дисање и откуцаја срца, али такође цурење плина и други фактори могу резултирати лажним позитивним резултатима.

Тим је није престао копати целе ноћи. Али је рано јутрос члан тима Филип Бесон је рекао да више не могу пронаћи сигнал.

«Ми смо збуњени и фрустрирани. Јуче смо веровали у то. Сада немамо ништа … пробали смо све и немамо одговор «, рекао је.

Локални спасиоци су наставили да копају у срушеном хотелу.

Француски спасилачки тим је на својој Фацебоок страници објавио да 40 особа, укључујући шест радника, нестало из хотела.

Број жртава земљотреса јачине 7,5, који је изазвао цунами, порастао је на 1.588, а верује се да је огроман број жртава сахрањен испод дубоког слоја блата и рушевина срушених објеката

Хиљаде људи је повређено, а више од 70.000 је евакуисано у склоништа и импровизоване шаторе.

Након дана почетног хаоса и пљачкања од стране очајних преживелих, стабилност се вратила у Палу, а неке трговине су поново отворене и струја се обновила у неким деловима града.

 

Тагови: ; ; ; ; ;