Црногорски лист «Дневне новине» у викенд издању пишу да званична Подгорица спрема списак особа из Србије којима ће забранити улазак у земљу.

 

«Биће забрањен улазак у Црну Гори свима који је блате» наслов је текста у ком се наводи да је међу тим именима и патријарх српски Иринеј.

Лист наводи да су све учесталији напади на Црну Гору који долазе из Србије. На једној страни је, како се пише, званична Србија коју представља председник Вучић, а на другој бројни појединци, медији, аналитичари, историчари и представници црквених кругова. Иако за сада нема званичних реакција из Подгорице, све се то, како наводи лист, види и бележи.

Извори тог листа даље наводе да је већ направљен списак особа којима ће у најскоријем временском периоду бити забрањен улазак у Црну Гору. На тој листи су, наводно, историчари Александар Раковић и Чедомир Антић, уредници неких таблоида али и један «познати ТВ водитељ».

Као они који нису одолели блаћењу Црне Горе наводе се и ТВ Пинк, али и ТВ Прва због прилога о плакатима који су се појавили у Црној Гори «Никад више 1918.», као и гостовања историчара Чедомира Антића у емисји ТВ Прва.

На листи се нашао и сам патријарх СПЦ Иринеј због, како се наводи у тексту, «скандалозне изјаве да је Србима у Црној Гори лошије него што им је било под НДХ и османлијама».

Хајка која креће из Србије, како се тумачи, долази из два разлога: што се тако у Србији скреће пажња с питања решавања проблема Косова, као и због тога што се приближава обележавање 100.годишњце Подгоричке скупштине.

Тагови: ;