Додик прогласио победу!

Кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Председништва БиХ Милорад Додик прогласио је победу на изборима.

Додик прогласио победу!

„На основу 85 одсто обрађених бирачких места, ја сам освојио 330.890 гласова, а Иванић 260.197. Дакле, разлика је у 75.000 гласова“ –  рекао је Додик и додао да „Иванићу не могу помоћи чак и сви бошњачки гласови из иностранства“.

Када је ријеч о кандидату СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић, Додик је навео да је на основу 40 одсто обрађених бирачких мјеста, Цвијановићева освојила 54,1 одсто или 125.118 гласова, а кандидат СзП Вукота Говедарица 45,8 одсто или 105.889. гласова.

Додик је рекао да очекује да ће коначна разлика између њега и Иванића бити око 80.000 гласова, а између Цвијановићеве и Говедарице 40.000 гласова.

„Ово је најважнија победа за Републику Српску, за СНСД. Ово је осма победа СНСД-а у континуитету“ – истакао је Додик и захвалио коалиционим партнерима.

Према његовим речима, Иванић је кажњен због калкулантске и поданичке политике према Западу.

„Залагаћу се за позицију Републике Српске и моја девиза ће бити Српска пре свега. Одбациваћу сваку врсту наметања. Не занима ме ко су изабрани чланови из друга два народа и не калкулишем са тим. Калкулишем само са подршком мог народа“ – рекао је Додик.

Он је истакао да у Председништво БиХ иде као представник српског народа и да ће му положај срског народа и Српске увијек бити приоритет.

Додик је изразио уверење да ће грађани бити задовољни њиховим радом, те се нада да ће оправдати указано поверење.

Он је истакао да је непосредно пре вечерашњег обраћања разговарао са председником Србије Александром Вучићем који је с радошћу примио резултате избора у Српској.

„Гласине да се Србија меша у изборе показали су се као неистините“ – рекао је он и најавио да ће први састанак као члан Председништва одржати с Вучићем, можда и пре него са колегама у Председништву.

Коментари: