Моника Хименез, јавна личност из Француске, противник антинародних реформи, како у својој тако и у другим земљама, прокоментарисала је за Њуз фронт одлуку Кијева о забрани руског језика и покушаје Запада да подели заједничку Православну цркву.

У Украјини је парламент усвојио закон о језику, што је довело до забране мањинских језика, као што су руски, мађарски и румунски.

Руски политички аналитичар Дмитриј Куликов је недавно на каналу «Русија-1» рекао да Кијев наставља да доноси расне законе, којео охрабрује западна заједница.

«Закон о језику и закон који забрањују руски свет у Украјини су расни закони: Сједињене Америчке Државе признају да је глад — геноцид, иако људи који су постали жртве нису искључиво припадници једне нације; они игноришу геноцид у Јерменији, јер се тај случај тиче Турске, а не Русије», наводи речи руског експерта Моника Хименез.

Моника Гименез повезује оно што се дешава у сфери језичке политике са чињеницом да се запад припрема да подели православну цркву и верује да су то везе у истом ланцу.

Заиста, ако упоредимо овај либерални пројекат закона са оним што се дешава у православном свету, који је у опасности од раскола са Московском патријаршијом, можемо претпоставити да све ово може довести до геноцида руске културе и религиозном сукобу.

Оно што се дешава у Закарпатју — издавање мађарских пасоша под одређеним условима — показује да ова власт (Порошенко и компанија — ред.) има само једну идеју: етничко чишћење на свим нивоима. Нажалост, ова земља, ако остане у овом облику, ће пре или касније нестати, што је страшно за сам украјински нароа, а западни политичари су саучесници у културном геноциду који се данас одвија у Украјини.

Тагови: ; ; ; ;