УСрбију ће 11. октобра из руског Спасојаковљевског манастира (град Ростов Велики у Јарославској области) бити донете мошти 18 светаца, уз благослов Патријарха Московског и целе Русије Кирила, Митрополита Јарославског и Ростовског Пантелеимона и Епископа Жичког Јустина.

Храм Светог Саве (Фото: Лола Ђорђевић)

11. октобра у 13.00 мошти стижу у Храм Светог Саве, где ће у 13:30 бити организована конференција за штампу на којој ће присуствовати руска делегација и српски црквени веродостојници.

Руску делегацију чине игуман Спасојаковљевског манастира Августин, начелник Ростовске регије у Јарославској области Алексеј Константинов, градоначелник града Ростов Велики Андреј Лос, власник фармацеутске компаније „Протек“ и оснивач хуманитарног фонда „Светитељ Григорије Богослов“ Вадим Јакунин, директор фабрике звона „Италмас“ (град Тутајев у Јарославској области) Николај Шувалов.

13. октобра мошти ће бити пренесете у Ивањицу и остаће у Жичкој епархији до 11. новембра.

У суботу, 13. октобра, у 15.00 часова владика Јустин и верници Жичке епархије ће дочекати мошти у порти Црквe Светог цара Константина и Царице Јелене у Ивањици. Тим поводом у Дому културе Ивањица у 18.00 биће одржана свечана Академија.

Тагови: ;