Бугарски држављанин Северин Красимиров приведен је у Немачкој због убиства телевизијске новинарке Викторије Маринове, рекао је министар унутрашњих послова Бугарске Младен Маринов.

Он је додао да је утврђено поклапање ДНК између приведеног и оног који је пронађен на месту извршења кривичног дела.

Главни тужилац Бугарске рекао је да је реч о Северину Красимирову, рођеном 1997. године и он је оптужен у одсуству за силовање и убиство.

Тужилац је додао да је европска потерница издата за Красимировим.

У међувремену је румунски држављанин, који је задржан у притвору у оквиру истраге о убиству бугарске новинарке Викторије Маринове, пуштен на слободу и против њега неће бити подигнута оптужница.

 Наш рад се наставља. За сада нема чињеница и околности које можемо да објавимо. Румунски држављанин биће ослобођен — рекао је шеф регионалне полиције у граду Русе Теодор Атанасов.

Бугарска истраживачка новинарка Викторија Маринова (30) је брутално претучена, силована и задављена у суботу у граду Русе на северу Бугарске, а њено тело пронађено је у парку у близини реке. Маринова је била новинарка и уредница на бугарској телевизији ТВН и извештавала о истрази о наводној корупцији повезаној са фондовима Европске уније.

Бугарско тужилаштво је саопштило да је покренуло истрагу на основу сумњи у злоупотребу фондова ЕУ, док полиција истражује о силовању и убиству Маринове.

Маринова је прошлог месеца водила емисију о два истраживачка новинара који су ухапшени због рада на наводима о проневери фондова ЕУ, напомиње америчка агенција.

Танјуг

 

Тагови: ; ; ;