Држављани Русије Рашид Јеникејев и Елана Рахманова притворени су у Турској. Амбасада Русије у Анкари истражује околности њиховог притварања, изјавила је за Спутњик представница руске дипломатске мисије Ирина Касимова.

„Потврђујемо чињеницу да су двоје ових грађана Русије притворени, разјашњавамо друге околности“, рекла је Касимова.

Амбасада Русије у Анкари упутила је захтев турским властима у вези са притварањем руских држављана, због сумње да имају везе са терористичком групом ДАЕШ, рекла је она.

„У вези са извештајима који су се појавили у турским медијима о притварању руских држављана у Кајсерију због сумње за повезаност са ДАЕШ-ом, упутили смо формални захтев надлежним органима земље, са молбом да нам пруже информације о околностима притварања. Амбасада улаже све потребне напоре како би разјаснила околности овог случаја“, истакла је саговорница агенције.

Раније је агенција ДХА саопштила да је турска полиција притворила седморо наводних припадника терористичке групе ДАЕШ, међу којима и двоје држављана Русије (Рашид Јеникејев и Елана Рахманова), у провинцији Кајсери у централном делу земље. Агенција наводи да је за Јеникејевом издата међународна потерница за тероризам, он се у последње време бавио илегалним пребацивањем у Турску и смештајем жена терориста који су погинули у Сирији.

Спутњик

Тагови: ; ; ;