Загребачки Динамо кажњен је од Европске фудбалске уније (УЕФА) са затварањем северне трибине на мечу против Спартака из Трнаве и укупно 63.000 евра након што су хрватски навијачи истицали усташке симболе у Бриселу против Андерлехта.

Динамо је, по пријави српског делегата Влада Глођовића и представника ФАРЕ-а, санкционисан и на основу три тачке — употребе пиротехнике на стадиону, бацање тврдих предмета у терен и туче навијача, уз расизам што УЕФА третира истицање усташких симбола.

Хрватском прваку претила је казна без публике на стадиону Максимир, али је, као и на почетку сезоне, прошао само са делимичним затварањем трибина, уз новчану казну.

«Због расизма је новчана казна 50.000, због пиротехнике 5.000, а бацање тврдих предмета 8.000 евра», саопштио је Динамо путем сајта и открио да ће на «северу» морати против Спартака да истакне банер «Еqуал гаме» са грбом УЕФА.

И то није све јер Динамо још увек чека казну за меч против Фенербахчеа одиграног у Загребу 20. септембра, после којег је УЕФА покренула поступак.

Тагови: ;