Експлозија на Криму: Десет особа погинуло, 50 повређено (видео)

Десет особа је погинуло док је 50 повређено у експлозији на Политехничком колеџу у Керчу. Детонирана је непозната експлозивна направа, саопштио је Национални антитерористички комитет (НАК).

„У Керчу је дошло до детонације непознате експлозивне направе“, наводи се у саопштењу НАК-а. На лицу месту су стручњаци за експлозив Федералне службе безбедности (ФСБ).

„У експлозији на колеџу у Улици Војкова број 1 погинуло је 10 особа, док је 50 повређено“, саопштио је саговорник агенције.

Портпарол предсендика Русије Димитриј Песков је саопштио да је руски председник обавештен о експлозији. Он је додао да се разматра и варијанта терористичког напада.

Како наводе очевици, на видео-снимку који је објављен на друштвеној мрежи Вконтакте, експлозија се десила у мензи.

На лицу места је бригада хитне медицинске помоћи, као и стручњаци Министарства за ванредне ситуације.

Осумњичени за напад у Керчу извршио самоубиство, имао је 22 године, рекао је председник Републике Крим Сергеј Аксјонов.

Очевици несреће која се догодила на Криму кажу да је експлозија која се догодила на првом спрату техничке школе била толико јака да су прозори попуцали на другом спрату. Он је навео и да се пре експлозије чула пуцњава.

Осамнаест особа је погинуло, док је 47 повређено у експлозији на Политехничком колеџу у Керчу. Иако је првобитно било јављено де се ради о терористичком нападу, након што је идентификован нападач, објављено је да је у питању криминални акт.

Истражни комитет Русије преквалификовао је раније кривично дело о терористичком нападу на Керчу у убиство две и више особа. Комитет је саопштио да су убијени у нападу страдали од прострелних рана.

На Криму је проглашена тродневна жаловост у вези са трагедијом, написао је председник републике Крим Сергеј Аксенов на својој страници на друштвеној мрежи Фејсбук.

«У вези са трагедијом на Криму, објављена је тродневна жалост», написао је Аксенов.

Изражао је саучешће породицама и пријатељима жртава и напоменуо да се предузимају све неопходне мере за помоћ жртвама.

У среду, 17. октобра, на Политехничком колеџу у Керчу у улици Војкова, дошло је до експлозије. Према најновијим подацима, 18 људи је погинуло, око 50 је повређено.

 

Вучић изразио саучешће поводом трагедије у Керчу

На Криму изведен терористички напад, расте број погинулих

Коментари: