Салвини назвао Француску „међународном срамотом“

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини назвао је Француску „међународном срамотом“, након што је француска полиција у Италију превезла двојицу миграната и оставила их на италијанској страни границе, пише Танјуг.

Салвини назвао Француску "међународном срамотом"
FOTO: DANIELE MOSNA / EPA;

Очевици су 12. октобра пријавили да су видели комби француске полиције како прелази границу код италијанског насеља Клавијере, у близини Сестријереа.

Припадници полиције су, наводе очевици, натерали двојицу црних миграната да изађу из возила у шумском подручју, након чега су се возилом вратили у Француску

Италија је захтевала објашњење Француске, а локалне власти у департману Горњи Алпи тврде да је у питању „грешка“. Салвини је одбацио овакво објашњење и затражио податке о двојици мушкараца, које је описао као мигранте.

„Оно што се догодило у Клавијереу представља прекршај против наше земље без преседана. Суочавамо се са међународном срамотом и председник Француске Емануел Макрон не може да се претвара да се ништа није десило“, написао је Салвини на свом Фејсбук налогу.

Он је додао да Париз сместа мора Италији да достави податке о идентитету миграната, што подразумева њихова имена, презимена, националност и датуме рођења. Уз коментар на Фејсбуку, Салвини је објавио фотографију Макрона са светлоцрвеним лицем, уз поруку „Међународна срамота. Италија неће прихватити извињења“.

Коментари: