Нем на прогон Срба: Пажин ни да зуцне о тортури над пуковником Алексићем

Потпредседник Владе Црне Горе и министар правде Зоран Пажин и даље је нем на прогон пуковника Војно-безбедносне агенције Војске Србије Радована Алексића, чиме је још једном потвдио да благонаклоно гледа на тортура над Србима у Црној Гори.

Истрага против Алексића, ни након више од две године, није закључена. Против њега до данас није подигнута оптужница нити је одбачена.

Подсетимо, пуковник Алексић је ухапшен 2. октобра 2016. године због сумње да је наводно покушао да убије бившег шефа полицијског оделења за борбу против организованог криминала и корупције Предрага Шуковића у центру Подгорице. Алексић је, на правди Бога, више месеци био у притвору, а затим је, уз јемство, пуштен на слободу, уз ограничено кретање на територији Подгорице. Истрага против њега и даље траје, без икаквих назнака када би могла да се оконча.

О оваквом поступању државних органа питали смо министра правде Зорана Пажина, али он ни након скоро 20 дана није одговорио на питања наше редакције.

Министар Пажин нашој редакцији није одговорио да ли је од надлежних органа затражио одговор због чега је истрага још увек у току, тј. зашто након више од две године није подигнута оптужница нити се одустално од ње?

Пажин је показао да не поштује ни законе које је донела Влада Црна Горе.

Он се сасвим оглушио о Закон о слободно приступу информацијама, ускративши јавност за одговор да ли сматра прикладним да се против било које особе оволико дуго води поступак.

Подсећамо, Алексић је у Црној Гори службовао од 1984. до 2005. године када је, по захтеву црногорског руководства, премештен у Београд. Након 2005. године био је на служби у Београду, као један од руководећих старешина Војно-безбедносне агенције, али никада није био њен директор. Последњих пет година био је директор Центра за усавршавање кадрова службе. Два пута је ванредно унапређен у виши чин и више пута одликован.

Једну од највећих нелогичности свакако представља чињеница да је пуковник Алексић, у време напада на Шуковића, 11. јула 2016. био у Београду, те стога никако није могао бити одговоран за напад.

Међутим, све у вези његовог случаја прати ћутање чак и највиших државних ауторитета, као што је Министарство правде.

ин4с