Саудијски принц: Случај Кашоги мучан, правда ће превагнути

Мухамед бин Салман, саудијски принц престолонаследник наводи да је случај убијеног саудијског новинара Џамала Кашогија „мучан“ и да ће „правда превагнути“. Током телефонског разговора са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом оценио је да је потребно да се „заједничким снагама расветле сви аспекти убиства“.

У обраћању на инвестиционом самиту у Ријаду, Мухамед бин Салман је рекао и да ће сви кривци бити кажњени, као и да ће Саудијска Арабија и Турска заједно радити на „постизању резултата“, преноси Ројтерс.

Салман је назвао Кашогијево убиство „гнусним злочином који се не може оправдати“, наводи АП.

Раније данас принц Мухамед бин Салман разговарао је са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом о „потреби да заједничким снагама расветле све аспекте убиства“ саудијског новинара, саопштили су турски званичници.

Ердоган и Салман су, у телефонском разговору, такође разговарали и о корацима које треба предузети у истрази, пренела је агенција АП.

Турски званичници су навели да је до разговора дошло на иницијативу саудијског принца.

Турске власти тврде да је саудијски тим од 15 чланова убио Кашогија у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, а Саудијска Арабија је тек после више од две недеље саопштила да је Кашоги убијен у конзулату у тучи.

Неки међународни пословни лидери повукли су своје учешће на самиту због убиства саудијског новинара, преноси АП.

Танјуг