Бомбардовање СРЈ 1999. године је био један експерементални рат, каже др Алек Ј. Рачић, аутор књиге «НАТО агресија траје» која је представљена у оквиру београдског Сајма књига.

«Бомбардовање детохемијских индустрија, енергетских посторојења на територији Републике Србије где су директно канцерогене материје изнеле у водоток, атмосферу и земљиште па и у ланац исхране. И отуд ми имамо толико повећање инциденција малигних тумора у домаћој популацији», каже доктор.

У својој књизи Рачић описује последице бомбардовања Републике Српске 1995. године и Србије и Црне Горе 1999. Како каже, прве примере тешких онколошких тумора који раније на нашим просторима нису виђени доживео је као млади хирург у Републици Српској две године након бомбардовања.

«Касније све то после бомбардовања 1999. године у мојој пракси десилои овде. И онда није било тешко повезати бомбардовање РС са бомбардовањем СРЈ».

Проф. др Мирјана Анђелковић Лукић је приликом промоције књиге говорила о хемијским подацима у вези последица НАТО бомбардовања.

«Ово је једно изузето истраживање о томе шта су нам радили, чиме су нас гађали и које последице те терористичке НАТО акције на нашу земљу имаће и садашња популација и будућа популација», описује Анђелковић Лукић.

«Оно што је најважније у оној читавој бомбашкој афери која се над нама десила, да је то био један свеобухватни експеримент in vivo. Они су то радили у Ираку, у Сирији. И свуда где је њихова стопа сишла они су користили муницију са осиромашеним уранијумом. То је било неопходно да провере како та муниција делује».

Како додаје, НАТО је сигурно знао шта бомбардује.

Они су циљано бомбардовали мете у којима су се налазили хемијски реагенси који када се ослободе сагоревањем ослобађају огромне количине канцерогених материја.

На крају својх говора професорка је подсетила да смо након тога шта се десило једна угрожена нација и позвала све да воде рачуна о свом здрављу и да се јављају лекарима.

 

Тагови: ; ; ; ;