Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, гостујући у емисији «Ћирилица» на Хепи телевизији, шокирао је јавност изјавом да је Бошњак.

– Ја сам Бошњак, то ми је завичајна припадност. Рођен сам у Босни, у Сарајеву, у општини Центар – рекао је лидер срспких радикала у емисији “Ћирилица” код водитеља Миломира Марића, током полемике са народним послаником и председником Бошњачке демократске заједнице Санаџака Муамером Зукорлићем.

– Међутим, то мени не смета да будем Србин већи од свих – узвратио је је Шешељ и додао да је прву петицију за ослобађање Алије Изетбеговића из затвора 1983. године, покренуо управо он.

Говорећи о томе шта је данас „Санџак“ или Рашка област, Шешељ каже да је то специфична област која је, данас, подељена између Србије и Црне Горе.

– Данас је то колоквијално једна област која је подељена из Србије и Црне Горе. Специфична је по томе што тамо живе Срби и муслимани. Не смета ми што се они изјашњавају као „Бошњаци“, имају право да се изјашњавају како хоће, али мени тај израз није адекватан – рекао је Шешељ.

Муамер Зукорлић је поручио да не види проблем у појму „Санџака“, подсетивши чак и на четничку песму „Ђуришићу, млад мајоре“ у којој се помиње тај израз, а о свом политичком издању, муфтија је рекао да су га политички противници представљали као екстремисту.

– Желим да се српском народу представим у правом светлу, а не како ме представљају моји политички непријатељи – изјавио је Зукорлић.

Шешељ је, у наставку емисије, изјавио да није веровао да ће Зукорлић организовати оружану побуну у Рашкој области, али да има податке да је то планирао Сулејман Угљанин и да је „Угљанину Аркан продавао оружје“.

Извор: Информер, Медији

Тагови: ; ;