Линта: Лицемерна изјава Китаровић о питању несталих

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је као лицемерну изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да је разочарана што није постигнут напредак у разговорима са Србијом о решавању питања несталих.

Линта: Лицемерна изјава Китаровић о питању несталих

„Колинда Грабар Китаровић треба јавно да каже због чега, од фебруара ове године када је примила делегацију српских удружења породица несталих, није учинила ништа да се ексхумирају посмртни остаци Срба са преко 70 познатих гробних места“, навео је Линта у саопштењу.

Он је рекао и да Грабар Китаровић треба јавно да каже због чега није учинила ништа да се у Заводу за судску медицину и криминалистику у Загребу идентификује преко 400 ексхумираних посмртних остатака српских жртава.

„Поред тога, Колинда Грабар Китаровић треба да јавно каже због чега није учинила ништа да се процесуирају ратни злочини над Србима, као и да се Србима врате одузета имовинска, стечена и статусна права и исплати накнада штете за миниране куће и пословне објекте у терористичким акцијама у низу хрватских градова“, истакао је Линта.

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је разочарана што није постигнут напредак у разговорима са Србијом о решавању проблема несталих, као и да од тога зависи њена званична посета Србији, преноси Танјуг.

 

 

 

 

Коментари: