Обрт после Кашогијевог убиства: Саудијска Арабија ослободила из затвора принца Халеда бин Талала

Саудијски принц Халед бин Талал који је био ухапшен због критиковања прошлогодишње акције сузбијања корупције, ослобођен је из притвора, јавља Би-Би-Си.

Рођаци принца Халеда објавили су фотографије на друштвеним мрежама које су наводно направљене током викенда а на којима се види принц како се поздравља с породицом, преноси Танјуг.

Принц Халед, који је у притвору провео скоро годину дана, а његов брат, принц Алвалид бин Талал, био је међу десетинама ухапшених принчева и других званичника током акције против корупције прошле године.

Би-Би-Си подсећа да се овај догађај одвија у време све већег притиска које трпи актуелни саудијски престолонаследник Мохамед бин Салман због случаја убиства саудијског новинара Џамала Кашогија, 2. октобра у Конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу.

На другим фотографијама принчевих рођака, види се Халед како љуби и грли свог сина који је неколико година у коми.

Влада Саудијске Арабије није до сада пружила никакво званично објашњење због чега је принц био ухапшен, а ни зашто је сада ослобођен.

„Вол стрит џорнал“ је, међутим, раније писао да је принц био ухапшен пошто је критиковао прошлогодишњу велику акцију хапшења више од 200 принчева, министара и других високих званичника на основу оптужби за корупцију.

Он је у затвору провео 11 месеци, а аналитичари наводе да је та акција била покушај принца Мохамеда да учврчти своју моћ, преноси Би-Би-Си.

Коментари: