Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас вежбовном приказу Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ у касарни «Генерал Јован Мишковић» у Београду.

Тактичка вежба „Извршење противтерористичких и задатака безбедносне заштите“ припадници «Кобри» извели су у оквиру припрема за здружену тактичку вежбу „Век победника 1918-2018“.

Заменик команданта «Кобри» потпуковник Горан Цолић истакао је да је припадницима тог батаљона велика част што су део једне од највећих војних вежби последњих година.

У оквиру данашњих припрема показали смо део наших способности и нашег наоружања. У оквиру тога, приказали смо и задатке из безбедности заштите, противтерористичке и противдиверзантске заштите. Наши припадници су велики професионалци који су и данас приказали технике борења, савлађивања водених препрека и ситуационо гађање — рекао је потпуковник Цолић.

Припадници «Кобри» су још једном, у оквиру данашњих припрема за вежбу, својим способностима и  обученошћу приказали зашто су једна од најелитнијих јединица у Војсци Србије.

Данашњем увежбавању присуствовали су и в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић, ректор Универзитета одбране генерал-мајор Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове генерал-мајор Илија Тодоров.

Здружена, вишестепена и једнострана тактичка вежба са бојевим гађањем „Век победника 1918-2018“ биће одржана 10. новембра 2018. године у част обележавања стогодишњице победе у Првом светском рату.

Вежба се изводи истовремено на 10 локација по теми „Припрема и употреба снага за реаговање Војске Србије“, а у њој учествује око 8.000 припадника Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и више од 600 борбених система и ваздухоплова.

Извори фото: Министарство одбране

 

Тагови: ; ; ;