Вучић захвалио Русији на поштовању српских жртава (ВИДЕО)

Александар Вучић је честитао руском народу и држави победу у Великом рату, и указао да Срби ту победу са највећим поносом обележавају. Захвалио је руском амбасадору на поштовању које је Русија указала према српским жртвама и додао да ће српски народ и грађани Србије то и те како умети да цене. Када се каже „вечна слава и памјат“ говори се о српским херојима у Великом рату, поручио је Чепурин.

Александар Вучић и Александар Чепурин (Фото: Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић верује да ће предстојећа посета председника Руске Федерације Владимира Путина бити до сада најплодотворнија по броју и садржини споразума, које ће заједнички потписати, и уједно захвалио РФ и њеном председнику на подршци коју дају територијалном интегритету Србије и њеним напорима за проналажење компромисног решења за КиМ.

Председник Србије је у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином рекао да смо изузетно задовољни разговором са потпредседником руске владе Јуријем Борисовим о припреми посете шефа руске државе Србији.

„Верујем да ће његова посета до сада бити најплодоноснија и најплодотворнија у смислу и броја споразума и садржине споразума, у различитим сферама друштвеног живота, које ћемо заједнички да потпишемо“, нагласио је Вучић.

Како је рекао, за Србију су од изузетног значаја енергетика, инфраструктурни пројекти као и иновативне технологије, али такође и све друге области у којима смо имали добру сарадњу, а у којима можемо да направимо помаке навише.

„Још једанпут да се захвалим и руском председнику и вама на подршци коју пружате српском народу и Србији и у очувању њеног територијалног интегритета и што подражавате наше напоре за постизање компромисног решења, а не решења које би настало као резултат притисака, уцена и једностраних решења“, истакао је Вучић.

Нагласио је још једном да се са великом пажњом и нестрпљењем очекује долазак председника Русије у Србију, уз уверење да ће то бити још један „беочуг у ланцу“ наших веома, веома добрих односа, блиских, искрених пријатељских и да ћемо имати прилику да ниво односа Србије и Русије подигнемо за још једну степеницу и на још један виши ниво.

У обраћањима Вучића и Чепурина, која су била отворена за медије, амбасадор Русије је рекао и да је обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата значајан датум и да нико и ништа не може да умање допринос Срба и српског народа тој великој победи.

„Када се каже ‘вечна слава и памјат’ говори се о српским херојима у Великом рату“, рекао је Чепурин.

Александар Вучић и Александар Чепурин (Фото: Лола Ђорђевић)

Истакао је да је посета Владимира Путина Србији од великог значаја за односе две земље, те да је усмерена на јачање билатералне сарадње у свим областима, пре свега у економији.

„Имамо добре резултате, али увек имамо могућност да се они побољшају, пре свега у интересу наших народа“, рекао је Чепурин и додао да редовни контакти сведоче и о личним пријатељским односима између шефова две државе.

То показује и жељу за сарадњом, узајамном помоћи и очувањем пријатељства, заувек, закључио је Чепурин, преноси РТС.

Коментари: