Српској амбасади у Паризу стижу писма извињења Француза

Осећам се лично увређеним оним што се догодило 11. новембра у вези са председником Републике Србије, драге многим Французима и, у њихово име, упућујем извињење српском народу, кога је представљао ваш председник, поручио је Франсоа Дулон дe Роне у писму упућеном амбасадору Србије у Француској.

Српској амбасади у Паризу стижу писма извињења Француза

„Сазнао сам за нимало љубазно опхођење према господину Александру Вучићу, председнику Републике Србије, током Комеморације стогодишњице примирја 11. новембра 2018. године испод Тријумфалне капије на тргу Звезде у Паризу“, пише Дулон дe Роне у једном од бројних писама које са сличним порукама упућују грађани Француске на адресу српске амбасаде у Паризу.

Дулон дe Роне даље наводи: „Верујте, господине амбасадоре, да многи Французи, којима и ја имам част да се придружим, не разумеју ове лоше манире и да су згрожени када виде како се непрекидно француско-српско пријатељство ‘лоше’ третира“.

Име мог деде, Дулонг, генерала империје, пише даље у писму, угравирано је, као и имена свих империјалних генерала, под Тријумфалном капијом.

„И баш због тога, ја сам врло осетљив на оно што се дешава на том светом месту“, каже Дулон де Роне и закључује: „Замолио бих вас, господине амбасадоре, да пренесете ову поруку господину Вучићу, молим вас да верујете у моје високо поштовање.“

Коментари: