„Сироти мали богаташ“: Тодорић дао милион евра за слободу а тврдио да нема пара и да му помажу пријатељи из Београда

Бивши власник „Агрокора“ Ивица Тодорић излази из истражног затвора у загребачком Реметинцу јер је уплатио милион евра у готовини на судски рачун за кауцију, што му омогућава да ћелију замени својим домом.

"Сироти мали богаташ": Тодорић дао милион евра за слободу а тврдио да нема пара и да му помажу пријатељи из Београда

Од изручења из Велике Британије Тодорићеви адвокати су тврдили да он нема милион евра за кауцију, али очигледно да их је у међувремену некако прикупио. И Сам Тодорић пре изручења Хрватској рекао је да нема пара, да му помажу пријатељи, а међу њима су и они из Београда. Предлагао је и да његове некретнине гарантују излазак из затвора, али суд то није прихватио.

Тодорићу ће бити одузет пасош, неће смети да напушта Загреб и стално ће морати да се јавља полицији. Чека га суђење ако се подигне оптужница против њега, јер се терети да је из властите фирме извлачио паре и намештао билансе.

Са друге стране Тодорић жестоко оптужује садашњу хрватску власт да му је отела компанију, да су приликом преузимања „Агрокора“ урађене многе малверзације и да ће правду потражити и у Хрватској и у свету.

Тодорић ће наставити да живи у дворцу изнад Загреба, иако је руска Сбербанка тражила да му буде одузет како би се намирили дугови.

Сада је и у току поступак да нови власници, међу којима су руске банке и амерички фонд, преузму управљање „Агрокором“, али то ће још потрајати. Не зна се хоће ли компанија остати јединствена или ће се расцепати на неколико мањих.

"Сироти мали богаташ": Тодорић дао милион евра за слободу а тврдио да нема пара и да му помажу пријатељи из Београда

ПРИЈАТЕЉИ

Из Тодорићевог правног тима у уторак по подне је на питање новинара откуда сада одједанпут милион евра, стигао одговор да су новац скупили „пријатељи“ и да је „било тешко“, па су еври прикупљани „чак три дана“.

Имена нису наведена.

Ј.КЕРБЛЕР

http://www.novosti.rs/

Коментари: