„Сироти мали богаташ“: Тодорић дао милион евра за слободу а тврдио да нема пара и да му помажу пријатељи из Београда

Бивши власник „Агрокора“ Ивица Тодорић излази из истражног затвора у загребачком Реметинцу јер је уплатио милион евра у готовини на судски рачун за кауцију, што му омогућава да ћелију замени својим домом.

Од изручења из Велике Британије Тодорићеви адвокати су тврдили да он нема милион евра за кауцију, али очигледно да их је у међувремену некако прикупио. И Сам Тодорић пре изручења Хрватској рекао је да нема пара, да му помажу пријатељи, а међу њима су и они из Београда. Предлагао је и да његове некретнине гарантују излазак из затвора, али суд то није прихватио.

Тодорићу ће бити одузет пасош, неће смети да напушта Загреб и стално ће морати да се јавља полицији. Чека га суђење ако се подигне оптужница против њега, јер се терети да је из властите фирме извлачио паре и намештао билансе.

Са друге стране Тодорић жестоко оптужује садашњу хрватску власт да му је отела компанију, да су приликом преузимања „Агрокора“ урађене многе малверзације и да ће правду потражити и у Хрватској и у свету.

Тодорић ће наставити да живи у дворцу изнад Загреба, иако је руска Сбербанка тражила да му буде одузет како би се намирили дугови.

Сада је и у току поступак да нови власници, међу којима су руске банке и амерички фонд, преузму управљање „Агрокором“, али то ће још потрајати. Не зна се хоће ли компанија остати јединствена или ће се расцепати на неколико мањих.

ПРИЈАТЕЉИ

Из Тодорићевог правног тима у уторак по подне је на питање новинара откуда сада одједанпут милион евра, стигао одговор да су новац скупили „пријатељи“ и да је „било тешко“, па су еври прикупљани „чак три дана“.

Имена нису наведена.

Ј.КЕРБЛЕР

http://www.novosti.rs/

Коментари: