Овом приликом јавно позивам Душка Марковића и Мила Ђукановића, пошто се ради о њиховим доказаним косовским пријатељима Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају, да осуде ова дешавања у Сјеверној Косовској Митровици.

Осуђујем најстрашније насиље које се спроводи на сјеверном дијелу Косова против Срба. Ово је доказ да би фиктивна творевина и терористичка држава Косово, ако би јој се указала прилика, етнички очистила Косово као што је је то урадила 1999. године после злочиначког бомбардовања СРЈ од стане НАТО пакта, рекао је Милан Кнежевић, предсједник ДНП и члан предсједништва ДФ-а поводом догађања на сјеверу Косова.

„Очигледно је да их је ухватила нервоза због све чешћих повлачења признања њихове самопроглашене независности као и због најновијег гласање у Генералној скупштини ИНТЕРПОЛ-а када је одбијен њихов захтјев за пријем у чланство, због чега сада очигледно на сваки могући начин покушавају да изазову провокацију од стране Србије“, истакао је Кнежевић и нагласио:

„Овом приликом јавно позивам Душка Марковића и Мила Ђукановића, пошто се ради о њиховим доказаним косовским пријатељима Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају, да осуде ова дешавања у Сјеверној Косовској Митровици јер уколико то не ураде значи да их у потпуности подржавају у науму новог етничког чишћења као што су то урадили признајући независност и гласајући за пријем Косова у УНЕСКО и ИНТЕРПОЛ“.

Кнежевић је истакао да је ДНП поводом обиљежавања 100-годишњице уједињења са Србијом, 1. децембра, послати снажну поруку да је већинска Црна Гора уз нашу браћу на Косову и Метохији и Србији.

ИН4С

Тагови: ; ; ;